Job Interview: 8 tips σύνταξης του τέλειου thank you email!

Job Interview: 8 tips να συντάσσετε το τέλειο thank you email!

Ποια είναι η κίνηση ματ μετά από ένα job interview; Μα φυσικά, να εντυπωσιάσετε τους recruiters! Γεγονός είναι πως τα “thank you” emails δεν αποστέλλονται και τόσο συχνά. Επομένως, η σύνταξη και η αποστολή ενός άρτιου μηνύματος, αυτόματα, σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο, προσελκύετε το ενδιαφέρον των υπευθύνων προσλήψεων, αναδεικνύοντας την προσωπικότητά σας. Ταυτόχρονα, δείχνετε περισσότερο επαγγελματισμό, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους υποψηφίους που διεκδικούν ακριβώς την ίδια θέση με εσάς.

Στο νέο μας άρθρο, λοιπόν, θα μάθετε ποιος είναι ο πιο εύστοχος τρόπος συγγραφής ενός «thank you» email, ανάλογα με το άτομο που απευθύνεστε, καθώς και ποια είναι η ιδανική στιγμή να πατήσετε αποστολή. Σίγουρα, η ευγένεια και το επαγγελματικό ύφος θα πρέπει να είναι τα κυρίαρχα συστατικά της αλληλογραφίας σας, αλλά, σε συνδυασμό με τις χρήσιμες τεχνικές και τα ακόλουθα 8 tips, θα εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας με το πιο προσωπικό σας στιλ. Θέλετε να κερδίσετε τη θέση; Συνεχίστε παρακάτω!

Tip 1: Δημιουργήστε ένα minimal θέμα

Στο subject line, ενημερώνετε τον παραλήπτη σχετικά με το θέμα που περιέχει το μήνυμά σας. Συμπληρώνοντας κατάλληλα το θέμα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να δοθεί σημασία στο email σας.

Extra tip: Συμπεριλάβετε τη φράση «ευχαριστώ», καθώς και το ονοματεπώνυμό σας και, τέλος, τον τίτλο της θέσης για την οποία περάσατε από συνέντευξη. Απλό, περιεκτικό και επαγγελματικό!

Tip 2: Εντάξτε προσωπικό χαιρετισμό

Ξεκινήστε να γράφετε το ευχαριστήριο email απευθυνόμενοι στον recruiter με το ονοματεπώνυμό του – για παράδειγμα, «Κύριε ονοματεπώνυμο». Αποφύγετε εκφράσεις όπως «αγαπητέ» ή οτιδήποτε παρόμοιο. Έπειτα, ευχαριστείστε τον για τον χρόνο που σας αφιέρωσε, δείχνοντας την εκτίμησή σας.

Tip 3: Συντάξτε διαφορετικά emails

Εάν στο job interview παρουσιάστηκαν περισσότεροι από έναν υπεύθυνο, στείλτε εξατομικευμένα ευχαριστήρια μηνύματα. Αποχωρώντας από τη συνέντευξη, ζητήστε τις επαγγελματικές κάρτες των recruiters, ώστε να αποκτήσετε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους. Άλλωστε, με τη συλλογή αυτών των «πολύτιμων» στοιχείων, επεκτείνετε το επαγγελματικό σας δίκτυο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ακόμη, διασφαλίζετε πως όλα τα άτομα θα λάβουν το μήνυμά σας!

Extra tip: Διαφοροποιήστε τα “thank you” emails, δίνοντας περισσότερη προσοχή στον κάθε έναν παραλήπτη ξεχωριστά. Σίγουρα, δε θέλετε οι recruiters να τα συγκρίνουν και, στην πορεία, να ανακαλύψουν πως στείλατε το ίδιο ακριβώς κείμενο σε όλους!

Tip 4: “Short and sweet”

Φυσικά, το email πρέπει να είναι σύντομο, ευανάγνωστο και to the point, αλλιώς υπάρχει πιθανότητα να απομακρυνθείτε από τον στόχο σας. Ένα μακροσκελές κείμενο, με πολλές παραγράφους, είναι «χρονοβόρο» και ενδέχεται να μη διαβαστεί.

Extra tip: Αφιερώστε επιπλέον χρόνο για ποιοτικό έλεγχο, εστιάζοντας στο λεξιλόγιο, στο συντακτικό και πιθανά ορθογραφικά λάθη.

Tip 5: Δείξτε ενδιαφέρον

Όλοι οι επιχειρηματίες, οι υπεύθυνοι προσλήψεων και οι διευθυντές επιθυμούν τα καταλληλότερα άτομα για την κάλυψη των υποψήφιων θέσεων εργασίας. Προωθήστε τον εαυτό σας και αναφερθείτε στους λόγους που σας καθιστούν τον ιδανικότερο υποψήφιο, επαναλαμβάνοντας τις δεξιότητες και την εμπειρία σας. Έπειτα, καταγράψτε τους τρόπους που μπορείτε να συνεισφέρετε στην επιχείρηση, στις εργασίες και στα tasks, απογειώνοντας τις προοπτικές σας!

Tip 6: Χρησιμοποιήστε “reminders”

Οι recruiters βλέπουν αρκετά άτομα στις συνεντεύξεις και ενδεχομένως να μη θυμούνται το όνομά σας. Όμως, ίσως τους φρεσκάρει τη μνήμη κάτι που ειπώθηκε, κάποιο χαρακτηριστικό σας ή ένα θέμα που συζητήθηκε, οπότε κάντε μία σύντομη αναφορά. Σε αυτό το σημείο, ήρθε η στιγμή να επανεξετάσετε λεπτομερώς πιθανές παραλείψεις.

Tip 7: Μην ξεχάσετε τον επίλογο

Αναρωτιέστε πώς να κλείσετε ένα “thank you” email; Δηλώστε διαθεσιμότητα σε επιπρόσθετες πληροφορίες, που συμπράττουν στη λήψη της τελικής απόφασης. Τέλος, ενημερώστε πως αναμένετε απάντηση, αναγράφοντας την καθορισμένη προθεσμία απόκρισης και συμπληρώστε με ένα «ευχαριστώ».

Tip 8: Υπογράψτε με επαγγελματισμό

Τέλος, η υπογραφή σας είναι εξίσου σημαντική! Προσθέστε το πλήρες όνομα, συνοδεύοντάς το με το επώνυμό σας και, παρακάτω, τοποθετήστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας – δηλαδή, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση του email. Φυσικά, επιπλέον δείγμα εργασίας, όπως links, social media λογαριασμοί ή ιστότοποι, που αναδεικνύουν τα επαγγελματικά σας προσόντα για τη θέση, κρίνεται σχεδόν απαραίτητο!

Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή, για να στείλετε “thank you” email;

Η χρονική διάρκεια για την αποστολή ενός ευχαριστήριου email είναι οι 24 ώρες, μετά την πρώτη σας συνέντευξη. Με λίγα λόγια, στείλτε το ευχαριστήριο email την ίδια ημέρα ή την επόμενη, για να ενισχύσετε τη μνήμη των υπευθύνων.

Extra tip: Αποφύγετε την αποστολή επαγγελματικών και επίσημων emails κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ή και των ημερών που θεωρούνται αργίες.

Ποιο είναι το σωστό ύφος για τη δημιουργία ενός “thank you” email;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ότι το ύφος εξαρτάται από τον κλάδο της επιχείρησης ή τον τομέα που δραστηριοποιείται η εταιρεία, η οποία παρέχει τον υποψήφιο τίτλο εργασίας!

Επίλογος

Αφού πραγματοποιήσατε το πρώτο σας job interview και πληροφορηθήκατε σχετικά με τη δημιουργία ενός άρτιου «thank you» email, είστε πλέον έτοιμοι να επιλέξετε “send” και να καταπλήξετε κάθε recruiter! Ενδιαφέρεστε για επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις συνεντεύξεις; Επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα top βιογραφικό; Επικοινωνήστε μαζί μας και τελειοποιήστε τις επαγγελματικές σας προοπτικές!

    Μείνετε Συντονισμένοι

    Θέλετε να διαβάζετε έξυπνα tips και χρήσιμα HR updates που εξελίσσουν δυναμικά την καριέρα σας; Συμπληρώστε το email σας!

    Αποδέχομαι την Πολιτική ΑπορρήτουΑποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου
    Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις