LinkedIn Tips: 5 συμβουλές για ένα τέλειο LinkedIn Profile!

 • Αρχική
 • LINKEDIN
 • LinkedIn Tips: 5 συμβουλές για ένα τέλειο LinkedIn Profile!
LinkedIn Profile Tips

Είναι πιθανό, σε περιόδους που δεν αναζητάτε κάποια νέα θέση εργασίας, να μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία στην πληρότητα του LinkedIn Profile σας ή σε διάφορα LinkedIn Tips που εμφανίζονται μπροστά σας. Τι γίνεται, όμως, όταν έρθει η στιγμή να χρησιμοποιήσετε το LinkedIn ως εργαλείο εξέλιξης της καριέρας σας και δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε;

Σε προηγούμενα άρθρα μας, σας έχουμε δώσει τις πιο must συμβουλές σχετικά με το online επαγγελματικό προφίλ σας. Στο σημερινό άρθρο μας, ωστόσο, προχωράμε ένα βήμα πιο πέρα, δίνοντάς σας ακόμη πιο εξειδικευμένα LinkedIn tips, με τα οποία θα απογειώσετε την εικόνα σας στο πιο δημοφιλές επαγγελματικό δίκτυο!

1. Αξιοποιήστε σωστά το summary σας

Ο χώρος του summary σας δεν πρέπει να μένει ποτέ αναξιοποίητος! Ιδανικά, η περίληψή σας θα πρέπει να αποτελείται από λίγες παραγράφους, με bullet points, περιλαμβάνοντας τους τομείς εξειδίκευσής σας, τα key skills και τα ιδιαίτερα προσόντα σας. Στον χώρο αυτό, επιπλέον, είναι η τέλεια ευκαιρία να επισημάνετε την επαγγελματική εμπειρία σας. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείπετε το απαραίτητο headline, καθώς αυτό βρίσκεται, ακριβώς, στην κορυφή της σελίδας του προφίλ σας.

Μία απόλυτα έξυπνη κίνηση, για να εμπλουτίσετε δυναμικά το summary σας, είναι να ενσωματώσετε σχετικά πολυμέσα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι το LinkedIn σάς επιτρέπει να εντάσσετε φωτογραφίες, βίντεο και παρουσιάσεις στην περίληψή σας. Προσθέστε, λοιπόν, videos που αναδεικνύουν το portfolio σας ή αρχεία με πιστοποιήσεις σας. Ακόμη, προτιμήστε στις περιγραφές σας το α’ ενικό πρόσωπο αντί του γ’ ενικού που συνηθίζουν αρκετοί.

2. Δικτυωθείτε με επαγγελματίες του κλάδου σας

Σχηματίστε έναν ισχυρό κύκλο επαγγελματιών και επιχειρηματιών προερχόμενων από το industry σας. Γίνετε εξωστρεφείς, προσδίδοντας πραγματική αξία στον λόγο ύπαρξής σας εκεί!

Θεωρώντας το LinkedIn μία μορφή networking event, θα αντιληφθείτε πόσο σημαντικό, αν όχι αυτονόητο, είναι να συνδεθείτε με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε, αλλά έχουν ένα καθοριστικά κοινό σημείο με εσάς: τον επαγγελματικό κλάδο σας. Οι γνωριμίες αυτές μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά πολύτιμες για εσάς, καθώς το LinkedIn αποτελεί ένα άκρως αποτελεσματικό μέσο ανεύρεσης εργασίας, που προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες και προοπτικές στα «διαβασμένα» μέλη του.

3. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα keywords

Κι όμως, τα keywords δεν χρησιμεύουν μόνο στο online βιογραφικό σας. Οι λέξεις, πάντοτε, διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ιδίως όταν η αναζήτηση συνιστά ένα μεγάλο μέρος της εξίσωσης. Η χρήση, επομένως, εύστοχων λέξεων-κλειδιών στο προφίλ σας θα κάνει τη διαφορά, που θα σας βγάλει από την αφάνεια του LinkedIn.

Δώστε σκοπό στο κείμενο σας! Προσδιορίζοντας τις λέξεις αναζήτησης στις οποίες επιθυμείτε να εμφανίζεστε πρώτοι, θα καταλήξετε στις πιο αποδοτικές λέξεις-κλειδιά για τον τίτλο, τη σύνοψη και το υπόλοιπο προφίλ σας.

4. Διαχειριστείτε τα endorsements σας

Στα endorsements κρύβεται μία, ακόμη, ουσιώδης διάσταση των LinkedIn Tips! Παρότι πρόκειται για ένα πολυσήμαντο εφόδιο για την προβολή των ταλέντων σας, οφείλει να διακατέχεται από τάξη και οργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, μην αφήνετε το προφίλ σας υπέρ-φορτωμένο με endorsements που αναφέρονται σε άσχετα προσόντα σας, συγκριτικά με εκείνα στα οποία θέλετε να εστιάσετε.

Καθώς μεταβαίνετε, λοιπόν, από το ένα σκαλοπάτι της σταδιοδρομίας σας στο επόμενο και εξελίσσετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες, προσπαθήστε να διατηρείτε ενημερωμένο το LinkedIn Profile σας απομακρύνοντας endorsements που αφορούν ξεπερασμένα skills σας και αποπροσανατολίζουν τον επισκέπτη. Έτσι, αφενός, θα επιτυγχάνετε περισσότερη αληθοφάνεια για τις πληροφορίες σας και, αφετέρου, θα προσελκύετε στοχευμένα τους recruiters που σας ενδιαφέρουν.

Διαβάστε επίσης: LinkedIn Profile – Γιατί είναι απαραίτητο;

5. Δημοσιεύστε ποιοτικό περιεχόμενο

Μη μένετε στατικοί και μην περιορίζεστε στις διασυνδέσεις του LinkedIn. Δείξτε ότι έχετε άποψη, προωθώντας ευρέως τον τρόπο σκέψης σας. Προχωρήστε σε αναρτήσεις με άρθρα σας, μοιραστείτε προσωπικές σας επαγγελματικές εμπειρίες ή κάντε share αξιόπιστους και ενδιαφέροντες συνδέσμους, αφήνοντας ταυτόχρονα το δικό σας «ψαγμένο» σχόλιο. Με άλλα λόγια, προσφέρετε αληθινό value στις επαφές σας. Και όλα αυτά, μην ξεχνάτε: με συνέπεια!

LinkedIn Tips: Αρκούν;

Τα LinkedIn Tips που διαβάζετε σε άρθρα είναι αρκετά, ώστε να τελειοποιήσετε το LinkedIn Profile σας, ή μήπως χρειάζεστε τη συμβουλή ενός έμπειρου επαγγελματία; Εμπιστευθείτε την καταρτισμένη ομάδα της ProfessionAid, εκτοξεύοντας στην κορυφή την digital επαγγελματική παρουσία σας!

  Μείνετε Συντονισμένοι

  Θέλετε να διαβάζετε έξυπνα tips και χρήσιμα HR updates που εξελίσσουν δυναμικά την καριέρα σας; Συμπληρώστε το email σας!

  Αποδέχομαι την Πολιτική ΑπορρήτουΑποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου
  Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις