Αναζήτηση εργασίας: Tips για αποδοτικότερη εύρεση εργασίας

Αναζήτηση εργασίας: Tips για αποδοτικότερη εύρεση εργασίας

Η αναζήτηση εργασίας αποτελεί μία συναρπαστική διαδικασία που απασχολεί εφήβους και ενήλικες, έμπειρους και μη. Ωστόσο, η εύρεση μίας θέσης απασχόλησης στην αγορά εργασίας μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και χωρίς άμεσα αποτελέσματα. Όμως, μην απογοητεύεστε! Η ProfessionAid θα σας εξοπλίσει με χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες καλύπτουν όλες τις παραμέτρους! Αξιοποιήστε τα tips που ακολουθούν, προκειμένου να εντοπίσετε τη θέση απασχόλησης που θα απογειώσει την καριέρα σας!

Πώς να ξεκινήσετε;

Ποια είναι τα απαραίτητα «εργαλεία» που χρειάζεστε, για να βρείτε μία θέση εργασίας; Στα προηγούμενα άρθρα μας, η ομάδα μας έχει αναλύσει το κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά! Εάν είστε νέος στην παρέα μας και δεν τα γνωρίζετε, το επόμενο σκέλος θα σας κατατοπίσει πλήρως! Θα ξεκινήσουμε με τα βασικά, λοιπόν!

1. Βελτιστοποιημένο CV

Ένα άψογο βιογραφικό είναι η πρώτη «εικόνα» που πρέπει να δουν οι recruiters και ένα απαραίτητο tool για την αναζήτηση εργασίας. Γι’ αυτό, σιγουρευτείτε πως το resume σας είναι ενημερωμένο, καλογραμμένο και με άρτια δομή, καθώς αποτελεί το εισιτήριο για το επόμενο στάδιο!

2. Συνοδευτική επιστολή

Όπως καταλαβαίνετε από το όνομα, η συνοδευτική επιστολή είναι ουσιαστικά η «συνοδός» του βιογραφικού σημειώματος! Βρίσκετε κάποιο λόγο για να μη συντάξετε μία; Δείξτε την καταλληλότητά σας για την προτεινόμενη θέση εργασίας και αναδείξτε στο έπακρο τα προσόντα και τις δεξιότητές σας, μέσω ενός εντυπωσιακού cover letter!

3. Συνέντευξη εργασίας

Προετοιμαστείτε διεξοδικά για το επόμενο επίπεδο του job finding, το οποίο δε θα μπορούσε να είναι άλλο πέραν του interview! Η συνέντευξη αποτελεί το σημείο αναφοράς, στο οποίο καλείστε να δείξετε τον επαγγελματισμό σας -αυτό είναι και το κλειδί της επιτυχίας! Ανταποκρίνονται τα skills σας στις απαιτήσεις της εταιρείας για τη συγκεκριμένη θέση; Εξασφαλίστε την επαγγελματική σας πρόοδο, διαβάζοντας τον πλήρη οδηγό για την ιδανική συνέντευξη εργασίας!

4. Online επαγγελματική παρουσία

Ακόμη αναρωτιέστε πώς το διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτηση εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό; Από τη στιγμή που η τεχνολογία εξελίσσεται, το ίντερνετ είναι ο μεσάζοντας που σας συνδέει με πιθανές εργοδότριες επιχειρήσεις, μελλοντικές επαγγελματικές ευκαιρίες και νέες αγγελίες εργασίας. Για αυτόν, ακριβώς, τον λόγο, η επαγγελματική παρουσία στον κυβερνοχώρο είναι ένα δυνατό χαρτί που θα αυξήσει τις πιθανότητες της σταδιοδρομίας σας!

Tips αναζήτησης εργασίας

Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε την επαγγελματική σας διαδρομή; Ποιοι είναι οι παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε, προτού υποβάλετε την αίτησή σας σε μία αγγελία; Πώς θα εντοπίσετε τη λεγόμενη “dream job” για εσάς;

Στο αμέσως επόμενο κεφάλαιο σας συστήνουμε τις μεθόδους με τις οποίες θα μπορέσετε να καταλήξετε σε μία θέση εργασίας κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας!

1. Σκεφτείτε ποιες είναι οι ανάγκες σας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αναλογιστείτε, αν ενδιαφέρεστε για απασχόληση, είναι οι ανάγκες σας. Οι οικονομικές απολαβές και ο χρόνος παίζουν μεγάλο ρόλο στην αναζήτηση εργασίας και στην τελική απόφαση. Θέλετε να εργάζεστε από το σπίτι; Επιθυμείτε να έχετε ευέλικτο ωράριο; Στοχεύετε σε έναν σταθερό μισθό; Λάβετε υπόψιν τα παραπάνω και ξεκινήστε!

2. Ενημερωθείτε για τις ευκαιρίες και τις τάσεις

Γεγονός είναι πως η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά μας, εμφανίζοντας και ορισμένα νέα εργασιακά trends στο προσκήνιο. Ένα από αυτά, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι η τηλεργασία ή, αλλιώς, remote working. Παράλληλα, όμως, το remote working ενδυνάμωσε και εκσυγχρόνισε κάποιους εργασιακούς κλάδους, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες για πλήρωση θέσεων εργασίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που οφείλετε να είστε ενημερωμένοι για τις τάσεις που επικρατούν κάθε χρόνο, αλλά και για τις εξελίξεις στον τομέα που απασχολείστε. Εξερευνήστε τις αναπτυσσόμενες ή τις νέες θέσεις εργασίας που προκύπτουν, για να έχετε περισσότερες ευκαιρίες στη σταδιοδρομία σας!

3. Δικτυωθείτε

Μήπως σκέφτεστε να διευρύνετε τον κοινωνικό και επαγγελματικό σας κύκλο; Όσον αφορά την αναζήτηση εργασίας, η απάντηση είναι ναι! Στην εποχή μας, η επαγγελματική δικτύωση είναι ένα «υπέρ-όπλο»! Οι δημόσιες σχέσεις και το διαδίκτυο έχουν τη δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να ισχυροποιήσουν τις πιθανότητές σας προς εύρεση της ιδανικής θέσης εργασίας. Μη διστάζετε, go social!

4. Αξιοποιήστε στο έπακρο το LinkedIn

Διαθέτετε προφίλ στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο; Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να είστε ενεργοί στην αγορά εργασίας, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ή να ανανεώσετε τον ήδη υπάρχοντα, διότι το LinkedIn θεωρείται η Μέκκα του κάθε επαγγελματία!

Ξεκινήστε άμεσα την έρευνά σας, ακολουθώντας τις επιχειρήσεις και τα brands που σας ενδιαφέρουν, ώστε να λαμβάνετε πρώτοι τις ανακοινώσεις των νέων θέσεων εργασίας! Μπορεί να είστε εσείς ο νέος υπάλληλος στην εταιρεία που επιθυμείτε!

5. Πάρτε μέρος σε events εργασίας

Διοργανώσεις όπως οι «Ημέρες Καριέρας» και εκθέσεις εργασίας ή γραφεία διασύνδεσης μπορούν να φανούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αναζήτηση εργασίας! Λάβετε μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις, ακόμη και αν δεν ψάχνετε ενεργά απασχόληση, «επικοινωνώντας» το μήνυμά σας και κάνοντας, παράλληλα, νέες γνωριμίες άμεσα συνδεδεμένες με την καριέρα σας. Ακόμη, εγγραφείτε σε HR Agencies, προκειμένου να μένετε up-to-date σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον.

7. Ανεβάστε online το CV σας

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το διαδίκτυο προσφέρει ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση εργασίας, τις πλατφόρμες καριέρας. Οι συγκεκριμένες μηχανές «αναζήτησης εργασίας» έχουν καθημερινά μεγάλη επισκεψιμότητα από τις εργοδότριες εταιρείες που αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και από τους ίδιους τους χρήστες που ενδιαφέρονται να εργαστούν. Προσθέστε, λοιπόν, το βιογραφικό σας στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, καθώς εκεί βρίσκονται οι εν δυνάμει εργοδότες σας!

8. Ψάξτε με εξατομικευμένα κριτήρια

Είναι ευρέως γνωστό ότι μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε θέσεις εργασίας ανά τοποθεσία, τομέα και τύπο, ώστε να σας εμφανιστούν εξατομικευμένα αποτελέσματα. Με τη χρήση των φίλτρων στις πλατφόρμες σταδιοδρομίας εντοπίζετε γρηγορότερα και πιο εύκολα θέσεις για εσάς. Αναζητάτε πλήρη ή μερική απασχόληση; Θα θέλατε να δουλέψετε από το σπίτι; Φιλτράρετε τα αποτελέσματα και εντοπίστε το καταλληλότερο είδος απασχόλησης για εσάς!

Κλείνοντας…

Η αναζήτηση εργασίας για την ιδανικότερη θέση ενδεχομένως να είναι δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά, μόλις σας παρουσιάσαμε τους βασικότερους και πιο έξυπνους τρόπους, για να αντεπεξέλθετε επιτυχώς στην όλη διαδικασία! Και μην ξεχνάτε… Η ομάδα μας είναι εδώ, παρέχοντάς σας μία πληθώρα συμβουλευτικών υπηρεσιών, ώστε να κατακτήσετε κάθε εργασιακό στόχο σας!

    Μείνετε Συντονισμένοι

    Θέλετε να διαβάζετε έξυπνα tips και χρήσιμα HR updates που εξελίσσουν δυναμικά την καριέρα σας; Συμπληρώστε το email σας!

    Αποδέχομαι την Πολιτική ΑπορρήτουΑποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου
    Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις