7+1 Resume Trends & Forecasts για το 2022

7+1 Resume Trends & Forecasts για το 2022

Τα resume trends έρχονται και παρέρχονται διαρκώς. Αυτό ισχύει και για τη χρονιά που θα υποδεχτούμε σε λίγες ημέρες! Γι’ αυτόν τον λόγο, θα αποχαιρετήσουμε το 2021 με το σημερινό μας άρθρο που έχει θέμα τα resume trends & forecasts για το 2022! Τι πρέπει να λάβετε υπόψιν σας και ποια είναι τα λάθη που καλό είναι να αποφύγετε στο CV σας το ερχόμενο έτος; Εδώ, θα ενημερωθείτε για όλα!

Ποια είναι τα resume trends & forecasts για το 2022;

Εάν σκοπεύετε να σχεδιάσετε εκ νέου ένα curriculum vitae ή ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το πώς να φτιάξετε ένα βιογραφικό σημείωμα σύμφωνα με τις νέες τάσεις, τότε οι πλήρεις συμβουλές της ομάδας μας θα σας κάνουν να διαπρέψετε στην αρένα της αγοράς εργασίας!

1. Στοχευμένο CV

Το 54% των εταιρειών έχει ανάγκη για υποψηφίους με συγκεκριμένα προσόντα και δυνατότητες. Επομένως, ένα από τα πρώτα και πιο κρίσιμα resume trends & forecasts για το 2022 είναι η δημιουργία customized βιογραφικών για συγκεκριμένους κλάδους ή τομείς καριέρας. Μην ξεχνάτε! Ο στόχος σας είναι η προώθηση της επαγγελματικής σας αξίας στο έπακρο, καλύπτοντας, ταυτόχρονα, τις ανάγκες του κάθε εργοδότη.

Το 2022, περισσότερο από ποτέ, ένα εξατομικευμένο curriculum vitae αποτελεί μία μοντέρνα προσέγγιση για τις επιχειρήσεις. Γι’ αυτό, η ProfessionAid σας προτρέπει να σχεδιάσετε ένα «smart» βιογραφικό ή να τροποποιήσετε το ήδη υπάρχον, αφού πρώτα πραγματοποιήσετε μία διαδικτυακή έρευνα σχετικά με τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας που σας ενδιαφέρει.

2. Act verbs, λέξεις-κλειδιά και αριθμοί

Στα resume trends & forecasts για το 2022 συμπεριλαμβάνονται και η επιλογή των κατάλληλων λέξεων, τα ρήματα δράσης και το πλούσιο λεξιλόγιο, τα οποία θα ενδυναμώσουν αποτελεσματικά το βιογραφικό σας, δείχνοντας ότι είστε ο top υποψήφιος για τη θέση. Επιπλέον, τα CVs που περιλαμβάνουν νούμερα προωθούνται 40% περισσότερο και, παράλληλα, παρουσιάζουν πιο μετρήσιμα αποτελέσματα στους αρμόδιους πρόσληψης.

Reminder: Η χρήση keywords θα βελτιώσει σημαντικά την κατάταξή σας στα ATS (Applicant Tracking Systems). Γι’ αυτό, μην παραλείψετε σε καμία περίπτωση τις λέξεις-κλειδιά –κάτι που αναλύουμε στο αμέσως επόμενο κεφάλαιο!

3. Applicant Tracking System (ATS)

Ακόμη ένα από τα σημαντικότερα resume trends & forecasts για το 2022 είναι ένα ATS-friendly βιογραφικό, το οποίο θα μπορεί να περάσει επιτυχώς το εκάστοτε σύστημα applicant tracking που χρησιμοποιεί η επιχείρηση που στοχεύετε. Τα έγγραφα σε αρχεία Word ή .doc ή .docx περνάνε με επιτυχία και μεγαλύτερη ακρίβεια τα ATS.

Επιπρόσθετα, οι λέξεις-κλειδιά βελτιστοποιούν παραπάνω το βιογραφικό σας. Για ποιον λόγο να μη χρησιμοποιήσετε τα keywords που βρίσκονται ήδη στην αγγελία με τη θέση εργασίας;

4. Tech-skills

Είστε up-to-date σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα σας; Ορισμένα tech-skills δίνουν ένα επιπλέον boost, φέρνοντας τους υποψηφίους που τα κατέχουν σε πλεονεκτική θέση. Το HTML, το SEO, το Photoshop είναι μερικές από τις πιο χρήσιμες δεξιότητες που αναζητούν συχνά οι σύγχρονες βιομηχανίες στις μέρες μας! Εάν, λοιπόν, είστε γνώστης κάποιου από τα παραπάνω, εντάξτε το στο CV σας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα εντυπωσιάσετε!

5. LinkedIn προφίλ & social media λογαριασμοί

Το 60% των recruiters χρησιμοποιεί τα social media ως στρατηγική στρατολόγησης. Επομένως, κυρίως το LinkedIn, αλλά και το Facebook και το Twitter βρίσκονται στα resume trends & forecasts για το 2022 και συνθέτουν τη διαδικτυακή σας persona, ενημερώνοντας τους αρμοδίους για το επαγγελματικό σας ιστορικό.

Extra tip: Για να αξιοποιήσετε το συγκεκριμένο resume trend για το 2022 στο CV σας, προσθέστε το URL του LinkedIn σας στα στοιχεία επικοινωνίας που βρίσκονται στο βιογραφικό σας. Ένα προφίλ LinkedIn σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε περισσότερες δεξιότητες και πληροφορίες απ’ ό,τι σας επιτρέπει ένα Α4 βιογραφικό.

6. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Γνωρίζατε πως οι recruiters απλώς ρίχνουν μια ματιά στα βιογραφικά που λαμβάνουν; Τώρα το μάθατε, αλλά μην αγχώνεστε! Αυτό που καλείστε να κάνετε εσείς είναι να κατασκευάσετε ένα σύντομο, περιεκτικό και μονοσέλιδο CV, με τις απαραίτητες πληροφορίες χωρισμένες σε μικρές παραγράφους. Το CV Checklist μας θα σας παράσχει πολύτιμες στρατηγικές, για να περάσετε στην επόμενη φάση!

7. Προσωπικό touch

Έρευνα δείχνει πως το 91% των recruiters θεωρεί ότι τα soft skills είναι σημαντικά για ένα CV! Μάλιστα, κάποιοι τα θεωρούν σημαντικότερα από τα hard. Εκτός, λοιπόν, από την εργασιακή εμπειρία, στα resume trends & forecasts για το 2022, οι εργοδότες αναζητούν διακαώς ορισμένες ιδιότητες, χαρακτηριστικά και κάποια αξιόλογα χόμπι που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Τα τελευταία σίγουρα πρέπει να τα συμπεριλάβετε!

Ποια είναι, όμως, τα skills που δεν πρέπει να λείπουν από το βιογραφικό σας;

8. Tailored CVs

Τα εξατομικευμένα βιογραφικά αποτελούν μία εξαιρετική λύση, είναι δημοφιλή, προτείνονται και για πιο εξειδικευμένους εργασιακούς ρόλους και, σίγουρα, τα χρειάζεστε, εάν θέλετε ξεχωρίσετε. Να θυμάστε ότι τα tailored CVs περιλαμβάνουν πληροφορίες, δεξιότητες και στοιχεία που ταιριάζουν ακριβώς στις απαιτήσεις της θέσης που διεκδικείτε στην εκάστοτε εταιρεία. Μήπως αυτός είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να εντυπωσιάσετε πριν το interview;

Τώρα…

…γνωρίζετε όλα τα resume trends & forecasts για το 2022 και μπορείτε να σχεδιάσετε ένα μοντέρνο βιογραφικό, το οποίο να συνοδεύεται από ένα άρτιο cover letter, που θα αποτελέσει το κλειδί για την εργασιακή θέση που σας ενδιαφέρει ή… και μία καλύτερη!

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα; Η ομάδα μας συντάσσει εξατομικευμένα CVs που κερδίζουν τα συστήματα παρακολούθησης, ενσωματώνοντας τις πιο εύστοχες λέξεις-κλειδιά. Ελάτε σε επαφή μαζί μας!

    Μείνετε Συντονισμένοι

    Θέλετε να διαβάζετε έξυπνα tips και χρήσιμα HR updates που εξελίσσουν δυναμικά την καριέρα σας; Συμπληρώστε το email σας!

    Αποδέχομαι την Πολιτική ΑπορρήτουΑποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου
    Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις