LinkedIn Profile: Ανανεώστε το προφίλ σας με 5 κινήσεις!

 • Αρχική
 • LINKEDIN
 • LinkedIn Profile: Ανανεώστε το προφίλ σας με 5 κινήσεις!
ProfiessionAid | LinkedIn Profile: Ανανεώστε το!

Το LinkedIn είναι ο πρωταθλητής των social media στον επαγγελματικό στίβο! Σαφώς, λοιπόν, η ύπαρξη ενός LinkedIn Profile είναι απαραίτητη. Είναι, όμως, και αρκετή; Άραγε, τι αξία έχει ένα επαγγελματικό προφίλ, εάν δεν διατηρείται ενημερωμένο; Γνωρίζουμε πως ο χρόνος που απαιτείται για να αποφασίσετε πώς και τι θα ενημερώσετε στο επαγγελματικό προφίλ σας είναι πολύτιμος και δεν περισσεύει από την καθημερινότητά σας. Γι’ αυτό, σας προτείνουμε παρακάτω 5 απλές κινήσεις, με τις οποίες μπορείτε να ανανεώσετε την εικόνα του LinkedIn Profile σας εύκολα και γρήγορα!

1. Ορίστε την τρέχουσα θέση σας στο LinkedIn Profile σας

Αναλάβατε πρόσφατα νέα καθήκοντα, αλλάξατε θέση εργασίας ή προσληφθήκατε σε νέα εταιρεία; Εάν δεν έχετε ήδη καταχωρίσει την αντίστοιχη πληροφορία στο LinkedIn profile σας, επιβάλλεται να το κάνετε αμέσως! Δεν θα σας πάρει πάνω από 1 λεπτό. Ακόμη, εάν έχετε τη δυνατότητα, παρουσιάστε οπτικά δείγματα της νέας δουλειάς σας, μέσω υπέρ-συνδέσεων και πολυμέσων, απογειώνοντας τη συνολική εικόνα του προφίλ σας.

Extra tip! Φυσικά, το ίδιο ισχύει με κάθε επιπρόσθετη ικανότητα ή νέο τίτλο σπουδών αποκτάτε. Κάθε φορά, λοιπόν, που εμπλουτίζετε τα προσόντα σας με ένα νέο skill, απλώς να θυμάστε να αφιερώνετε λίγα λεπτά, για να μπαίνετε στο LinkedIn και να ενημερώνετε το προφίλ σας αναλόγως.

2. Ανεβάστε μία πρόσφατη φωτογραφία

Αν η φωτογραφία στο LinkedIn Profile σας εικονίζει τον εαυτό σας 5 χρόνια πριν, ήρθε η στιγμή να ανεβάσετε μία πιο πρόσφατη φωτογραφία σας. Επιλέξτε μία εικόνα σας η οποία αποπνέει αυτοπεποίθηση, αξιοπιστία και, κυρίως, επαγγελματισμό! Εγκαταλείψτε την ιδέα των περίεργων selfies ή των cropped φωτογραφιών από το party που πήγατε τις προάλλες.

3. Αποκτήστε περισσότερα connections

Διευρύνετε τον LinkedIn κύκλο σας και επεκτείνετε τις online διασυνδέσεις σας. Συνδεθείτε με γνωστούς και φίλους, πρώην και νυν συναδέλφους και εργοδότες, συμφοιτητές από το bachelor ή το μεταπτυχιακό. Τσεκάρετε τις προτεινόμενες επαφές και προσθέστε όσα άτομα γνωρίζετε, έστω και αν τα γνωρίζετε ελάχιστα. Με αυτόν τον τρόπο, θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας για περισσότερα endorsements και recommendations στο προφίλ σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κάνετε το online βιογραφικό σας SEO friendly;

4. Ακολουθήστε γνωστά profiles και groups

Την επόμενη φορά που θα μπείτε στο LinkedIn Profile σας, ακολουθήστε μία επιτυχημένη προσωπικότητα ή κάποιον καταξιωμένο επαγγελματία του κλάδου σας. Ακολουθώντας τους κορυφαίους opinion leaders του χώρου σας, το newsfeed σας θα γεμίσει με συμβουλές που σας ενδιαφέρουν. Μην πιεστείτε. Λίγα “Follow” τη φορά!

Επιπλέον, κάντε ένα «ξεσκαρτάρισμα» στα groups σας. Ίσως εκείνο που ακολουθήσατε στα 18 σας δεν ταιριάζει πλέον με τα ενδιαφέροντά σας ή με την επαγγελματική εικόνα που επιδιώκετε να παρουσιάσετε στο προφίλ σας. Από την άλλη, αναζητήστε νέους κύκλους διασυνδέσεων και συνδεθείτε με ομάδες που μπορούν να σας προσφέρουν ενδιαφέρουσες επαγγελματικές ευκαιρίες.

5. Ενημερώστε το headline και το URL του προφίλ σας

Το headline του προφίλ σας – ή, αλλιώς, η κύρια λεζάντα σας – είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία που θα παρατηρήσουν οι ενδιαφερόμενοι recruiters. Όποτε αλλάζετε θέση εργασίας, το LinkedIn ενημερώνει αυτόματα τη λεζάντα αυτή. Μην αφήνετε τις αυτόματες ρυθμίσεις του LinkedIn να καθορίζουν την πρώτη εντύπωση για εσάς! Συντάξτε εσείς τον δικό σας τίτλο, εκείνον που θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύει άψογα την επαγγελματική σας διάσταση.

Τέλος, ελέγξτε το URL του LinkedIn Profile σας. Μήπως είναι αρκετά μεγάλο ή απρόσωπο; Μήπως περιέχει διάφορους άσχετους αριθμούς, ενώ θα ήταν αρκετό μόνο το ονοματεπώνυμό σας; Μην διστάσετε να αλλάξετε το τρέχον URL σας, δίνοντας στο προφίλ σας μία ονομασία διεύθυνσης που αντικατοπτρίζει τον επαγγελματικό σας εαυτό.

Ένα επιτυχημένο LinkedIn Profile χαρακτηρίζεται από πληρότητα, φρέσκια και στοχευμένη ορολογία, ελκυστική λεζάντα, σαφείς τίτλους θέσεων εργασίας και επικαιροποιημένες πληροφορίες. Το δικό σας επαγγελματικό προφίλ διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά; Αν όχι, στην ProfessionAid, διαμορφώνουμε για εσάς ένα άρτιο προφίλ στο top social δίκτυο των επαγγελματιών, ικανό να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό υποψήφιο εργοδότη.

  Μείνετε Συντονισμένοι

  Θέλετε να διαβάζετε έξυπνα tips και χρήσιμα HR updates που εξελίσσουν δυναμικά την καριέρα σας; Συμπληρώστε το email σας!

  Αποδέχομαι την Πολιτική ΑπορρήτουΑποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου
  Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις