Ποια digital skills αναζητούν οι recruiters σε ένα CV;

Ποια digital skills αναζητούν οι recruiters σε ένα CV;

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που οι υπολογιστές και οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες εισέβαλαν στους εργασιακούς χώρους, τα digital skills των εργαζομένων αποτελούσαν σημαντικά προσόντα για τις εργοδότριες εταιρείες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η παγκόσμια αγορά εργασίας απαιτεί πιο προηγμένα ψηφιακά «ταλέντα». Γι΄ αυτό και η ομάδα της ProfessionAid θα σας ενημερώσει για το σύνολο των digital δεξιοτήτων που αναζητούν οι αρμόδιοι σε ένα βιογραφικό!

Ποια είναι τα basic digital skills;

Εν έτει 2022, πέρα από έναν προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και την πιστοποίηση ξένων γλωσσών, πρέπει να κατέχετε -και να σημειωθεί στο CV σας- και τις βασικές ψηφιακές γνώσεις, ανεξάρτητα από το αντικείμενο απασχόλησής σας.

Σύμφωνα με την UNESCO, τα digital skills ορίζονται ως οι δεξιότητες που απαιτούν την αποτελεσματική και ασφαλή χρήση των ψηφιακών συσκευών, των εφαρμογών επικοινωνίας, των υπολογιστών/smartphones/tablets και του διαδικτύου. Φυσικά, υπάρχουν διάφορα συνεχώς εξελισσόμενα επίπεδα που θα αναλύσουμε στο άρθρο μας. Προς το παρόν, όμως, θα ξεκινήσουμε από τα βασικά που απαιτούνται σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο, τα οποία χρειάζεστε οπωσδήποτε!

Αυτά είναι τα εξής:

 • Βασική χρήση υπολογιστή: Σύνδεση στο διαδίκτυο και σε εφαρμογές, κατάλληλος χειρισμός και περιήγηση σε προγράμματα και ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης
 • Χρήση εργαλείων και εγγράφων: Google, Microsoft κ.λπ.
 • Ασφαλής επικοινωνία και συνεργασία: Αποστολή email, χρήση συνημμένων αρχείων και social media
 • Διαχείριση πληροφοριών και περιεχομένου: Χρήση μηχανών αναζήτησης και έρευνα στο διαδίκτυο
 • Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Δημιουργία λογαριασμών για αγορές με ασφαλή μέθοδο πληρωμής

Οι δεξιότητες που δεν πρέπει να λείπουν από το βιογραφικό σας και τα βασικά digital skills είναι άκρως σημαντικά για τη μελλοντική σας εξέλιξη και σταδιοδρομία, καθώς θα σας βοηθήσουν να επικοινωνείτε, να συνεργάζεστε και να επιλύετε άμεσα πιθανά προβλήματα στη δουλειά σας!

Γιατί είναι σημαντικά τα digital skills;

Το 85% των Αμερικανών πιστεύει πως τα digital skills είναι θεμελιώδης λίθος για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία! Αυτό πιστεύουμε και εμείς, καθώς με την εξέλιξη της τεχνολογίας σχεδόν κάθε επαγγελματικός κλάδος χρήζει tech εξοπλισμού ή ψηφιακής αναπροσαρμογής και τεχνολογικής «επιμόρφωσης», για την επιβίωσή του ή για να γίνει πιο κερδοφόρος και πιο αποτελεσματικός.

Παράλληλα, η πανδημία δημιούργησε μία επιτακτική και αμετάκλητη ανάγκη για εργαζομένους με προηγμένα digital skills, ώστε να απασχολούνται στο remote working. Αυτό είναι κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι επιχειρήσεις, προσφέροντας επαγγελματικές ευκαιρίες σε υποψηφίους με εξελιγμένες τεχνολογικές γνώσεις.

Μήπως, ήρθε η στιγμή να σκεφτείτε ποια digital skills θα βοηθήσουν την καριέρα σας και ποια οφείλετε να συμπεριλάβετε στο CV σας; Παρακάτω, θα πάρετε μία γεύση από τα πιο δημοφιλή!

Ποια digital skills αναζητούν οι recruiters σε ένα βιογραφικό συχνότερα;

Φτάσαμε στο πιο κρίσιμο σημείο του άρθρου μας! Σας προτείνουμε να δώσετε προσοχή στα 6+1 κορυφαία digital skills που ψάχνουν διακαώς οι εργοδότες σε ένα resume σήμερα, για τα περισσότερα αντικείμενα εργασίας –βάλτε σε bookmark το άρθρο μας, θα σας φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον! Γι΄ αυτό, αμέσως, θα αναλύσουμε την κάθε δεξιότητα! Είστε έτοιμοι;

1. Γνώση/Κατανόηση Artificial Intelligence (AI)

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μία αυξανόμενη τάση στις σύγχρονες βιομηχανίες, επομένως και το πρώτο από τα digital skills που σας συστήνουμε, ιδίως αν βρίσκεστε στους κλάδους του Management, του Engineering, του Development και του Data Science. Το Artificial Intelligence απαιτεί high-tech ικανότητες για την αυτοματοποίηση διαδικασιών, δεδομένων και λογισμικών. Ωστόσο, δε χρειάζεται να αγχώνεστε! Οι βασικές γνώσεις AI και η εισαγωγή δεδομένων στα συστήματα θα αναβαθμίσουν τη δουλειά σας, μετατρέποντάς σας σε έναν πολύτιμο εργαζόμενο και… γιατί όχι και στον υπάλληλο του μήνα!

2. Digital Business Analysis

Μία από τις πιο hot δεξιότητες του 21ου αιώνα για το βιογραφικό σας και μία από αυτές που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να αναπτύξετε την καριέρα σας! Η αναλυτική σκέψη και γνώση γύρω από το digital business, έστω και τα βασικά, θα συμβάλλουν ενεργά σε μία επιχειρηματική ανάπτυξη. Αυτήν τη στιγμή, το digital business analysis βρίσκεται στο επίκεντρο για τους αρμόδιους πρόσληψης!

3. Digital Project Management

Η διαχείριση των projects μπορεί να ξεχωρίσει σε κάθε CV και είναι ένα από τα digital skills που αναζητούν οι recruiters! Εάν, λοιπόν, είστε λάτρης του ψηφιακού κόσμου και της online διαχείρισης των έργων, μπορείτε να γίνετε ζωτικό μέλος σε μία εταιρεία, κατανοώντας πλήρως τον τρόπο που αναπτύσσονται τα projects, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες.

4. Digital Marketing

Κατέχετε γνώσεις διαδικτυακής προώθησης και πώλησης; Σας ενδιαφέρει να δημιουργείτε online περιεχόμενο; Τότε, το digital marketing και τα digital marketing skills θα είναι μία σημαντική προσθήκη για το βιογραφικό σας. Επίσης, είναι και από τα top digital skills της δεκαετίας! Κατανοήστε πλήρως τα analytics των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το SEO και τα marketing automations (που συνδυάζονται με την κατανόηση των βασικών AI δυνατοτήτων, που αναφέραμε προηγουμένως), απογειώνοντας τις γνώσεις σας. Έπειτα, προσθέστε τες στο resume σας και προσελκύστε, έτσι, το ενδιαφέρον των recruiters!

5. Social Media

Το LinkedIn, το Facebook, το Instagram, το TikTok κ.λπ. αποτελούν, πλέον, καθημερινότητα στην επαγγελματική ζωή πολλών, προσφέροντας αμέτρητες ευκαιρίες προβολής, δικτύωσης και διαφήμισης των επιχειρήσεων σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Εάν θέλετε να χτίσετε μία ισχυρή social media ή business development στρατηγική, η γνώση λειτουργίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί μία πολύτιμη δεξιότητα για κάθε επαγγελματία. Για εσάς;

Social Selling

Επιθυμείτε να αναδείξετε την αξία σας ως πωλητής; Πολλές προοπτικές πώλησης βρίσκονται στο… διαδίκτυο! Κάτι που έχουν κατανοήσει αρκετές σύγχρονες επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν εργαζομένους με social selling skills για την αύξηση των πωλήσεών τους. Ενδιαφέρεστε για μία θέση social selling; Προσθέστε στο CV σας το συγκεκριμένο προσόν! Άλλωστε, είναι ένα από τα digital skills που τραβάνε το βλέμμα των recruiters!

6. Image and Video Editing

Η επεξεργασία εικόνων και video εκτιμάται ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το διαδίκτυο. Ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις διαδικτυακές πλατφόρμες που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας, το editing αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές και δυνατό προσόν για έναν υποψήφιο εργαζόμενο στη σημερινή εποχή. Σας προτείνουμε να το εξασκήσετε και, έπειτα, να το συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας!

Ενδυναμώστε το μελλοντικό σας επαγγελματικό status!

Το 82% των θέσεων εργασίας απαιτούν digital skills! Εφόσον, λοιπόν, ενημερωθήκατε για τις ψηφιακές δεξιότητες, μπορείτε πλέον να αναπτύξετε αποτελεσματικές τεχνικές και να ενισχύσετε το προφίλ σας ως υποψήφιος εργαζόμενος. Η ProfessionAid σας προσφέρει ατομικές συνεδρίες και counselling sessions για πλήρη προετοιμασία στην αγορά εργασίας! Ξεκινήστε σήμερα!

  Μείνετε Συντονισμένοι

  Θέλετε να διαβάζετε έξυπνα tips και χρήσιμα HR updates που εξελίσσουν δυναμικά την καριέρα σας; Συμπληρώστε το email σας!

  Αποδέχομαι την Πολιτική ΑπορρήτουΑποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου
  Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις