Πώς να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας για remote working;

Πώς να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας για remote working;

Στις μέρες μας, το remote working έχει γίνει must, καθώς η πανδημία έφερε στο προσκήνιο αυτόν τον απομακρυσμένο τύπο απασχόλησης. Για αυτόν τον λόγο, πολλές εργοδότριες επιχειρήσεις αναζητούν διακαώς υποψηφίους με remote work skills. Πώς, όμως, θα αναδείξετε εύστοχα αυτά τα ζητούμενα «ταλέντα» στο βιογραφικό σας; Η ProfessionAid θα σας κατατοπίσει πλήρως!

Πώς θα προσαρμόσετε το βιογραφικό σας για remote working jobs;

Η δυνατότητα ή εμπειρία απομακρυσμένης εργασίας θεωρείται πλέον ένα σπουδαίο προσόν για κάθε job seeker, όπως και η πληθώρα των δεξιοτήτων που τη συνοδεύουν. Εάν, επομένως, επιθυμείτε να κατακτήσετε μία remote θέση εργασίας, τότε, η υιοθέτηση των παρακάτω συμβουλών στο CV σας θα ενισχύσει αυτόματα τις προοπτικές σας. Ενδιαφέρον;

1. Γνωστοποιήστε ότι ενδιαφέρεστε για εξ αποστάσεως εργασία!

Ορισμένες αγγελίες αναγράφουν ότι πρόκειται για remote working job -αυτό, όμως, δε συμβαίνει πάντα. Βλέποντας, λοιπόν, ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις για την προσφερόμενη θέση, σας προτείνουμε να καταστήσετε γνωστό στο βιογραφικό σας, στην αίτησή σας και στη συνοδευτική επιστολή σας ότι σας ενδιαφέρει αποκλειστικά η απομακρυσμένη εργασία.

2. Προσθέστε remote working δεξιότητες στην εργασιακή σας εμπειρία!

Έχετε ξαναδουλέψει ως remote worker; Ήρθε η στιγμή να το κάνετε σαφές! Η σχετική εμπειρία που διαθέτετε πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί στο βιογραφικό σας. Γι’ αυτό, σημειώστε τα επιτυχημένα tasks που διεκπεραιώσατε, το διάστημα που εργαζόσασταν απομακρυσμένα και τους λόγους που η εργασία εξ αποστάσεως ενίσχυσε την παραγωγικότητά σας. Είμαστε σίγουροι πως αυτό θα λειτουργήσει υπέρ σας!

Δεν έχετε εμπειρία στο remote working; Μην ανησυχείτε. Οι ισχυρές δεξιότητες digital communication και άλλα soft skills που ενδεχομένως να κατέχετε είναι οι σύμμαχοί σας. Εμπιστευθείτε μας και αξιοποιήστε τα στο έπακρο!

3. Δομήστε και μορφοποιήστε σωστά το CV σας!

Η δομή και η μορφή ενός βιογραφικού για remote working είναι ακριβώς ίδιες, όπως ακριβώς και για οποιονδήποτε άλλο τύπο απασχόλησης! Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται να προσαρμόσετε εκ νέου είναι το section των soft skills. Γι’ αυτό, παρακάτω θα σας συστήσουμε ποιες δεξιότητες απομακρυσμένης εργασίας αναζητούν οι περισσότεροι recruiters.

4. Δείξτε εξοικείωση με τα remote working tools!

Τα διαδικτυακά εργαλεία της απομακρυσμένης εργασίας και οι χρήσιμες πλατφόρμες είναι κομμάτι-κλειδί για την εξέλιξή σας και την άψογη συνεργασία σας με τους συναδέλφους σας, όταν εργάζεστε εξ αποστάσεως. Κατά συνέπεια, είναι βασικό να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας τις γνώσεις σας γύρω από τα συγκεκριμένα remote working tools (chat platforms, project management/time tracking tools, video conferencing tools κ.λπ.).

Πού θα προσθέσετε τη remote working εμπειρία στο βιογραφικό σας;

Να σας ενημερώσουμε ότι η εμπειρία σας είναι ένα εξαιρετικό sales point στο βιογραφικό σας. Άρα, πρέπει να δώσετε έμφαση και να σκεφτείτε στρατηγικά πού θα την τοποθετήσετε, προκειμένου να καταλαμβάνει την πιο προνομιούχα θέση. Η ομάδα μας σας προτείνει τα εξής “hotspots”:

Στο summary

Πού θα αναφέρετε τα κύρια προσόντα και επιτεύγματά σας; Μα, φυσικά, στην περίληψη-σύνοψη του επαγγελματικού προφίλ σας -συνήθως, στο πάνω μέρος του βιογραφικού σας! Εκεί, μπορείτε να προσθέσετε πόσο καιρό έχετε εργαστεί απομακρυσμένα και ποια είναι η εμπειρία που αποκτήσατε μέσω αυτής της απασχόλησης.

Στην επαγγελματική εμπειρία

Στο section της εργασιακής εμπειρίας σας, μπορείτε να αναφέρετε, δίπλα από τον εκάστοτε εργασιακό τίτλο (job title), ότι επρόκειτο για θέση εξ αποστάσεως! Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνετε άμεσα γνωστό στον υπεύθυνο πρόσληψης ότι αναλάβατε συγκεκριμένες αρμοδιότητες και αποκομίσατε σχετικές γνώσεις μέσω αυτού του τύπου απασχόλησης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε το “remote working” στις πληροφορίες τοποθεσίας των εταιρειών που συμπεριλαμβάνετε στην ίδια ενότητα. Σε εκείνο το σημείο, απλώς παραλείψτε την τοποθεσία ή τη χώρα της επιχείρησης, αντικαθιστώντας τη με τη σημείωση της εξ αποστάσεως εργασίας.

Στα προσόντα

Η ενότητα των skills κρίνεται ως μία από τις πιο σημαντικές για τους περισσότερους recruiters. Επομένως, προσθέτοντας ως skill σας το “working remotely” γνωστοποιείτε αυτομάτως ότι διαθέτετε κι άλλες «βελτιστοποιημένες» δεξιότητες που συνδέονται με την εξ αποστάσεως επικοινωνία κι οργανωτικότητα.

Extra tip! Εάν το βιογραφικό σας διαθέτει ξεχωριστό section με τα επιτεύγματά σας, μπορείτε εκεί να παρουσιάσετε ποσοτικά παραδείγματα και μηνιαίες αναφορές που πετύχατε κατά την απασχόλησή σας σε remote θέση.

Σε μία νέα έξτρα ενότητα

Επιθυμείτε να δώσετε τη βαρύτητα που αρμόζει στην εμπειρία της απομακρυσμένης εργασίας; Δημιουργήστε ένα extra section στο βιογραφικό σας με τίτλο «Εργασιακή εμπειρία εξ αποστάσεως». Εκεί, συμπεριλάβετε τα πιο σχετικά προσόντα, τις τεχνολογικές δεξιότητες, τα επιτεύγματά σας, καθώς και τα εργαλεία remote working με τα οποία έχετε εξοικειωθεί (π.χ. Zoom, Dropbox, Asana, κοινόχρηστα υπολογιστικά φύλλα Microsoft Office κ.ά.).

Δε διαθέτετε εμπειρία remote working;

Φυσικά, μπορεί να μην έχετε εξοικειωθεί με την τηλεργασία. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν κατέχετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να επιτύχετε σε remote work jobs. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, υπάρχουν ορισμένα κορυφαία skills που αναζητούν οι recruiters σε ένα remote job, τα οποία μπορείτε να εντάξετε έξυπνα στο βιογραφικό σας. Άλλωστε, είναι πιθανό να διαθέτετε αρκετά από αυτά!

Ποιες δεξιότητες αναζητούν οι εργοδότες για remote working;

Εάν σκοπεύετε να γίνετε ένας top εξ αποστάσεως εργαζόμενος, θα χρειαστεί να επιδείξετε συγκεκριμένα προσόντα. Ιδιαίτερα κάποια soft skills συνιστούν τέλεια χαρακτηριστικά, για να δομήσουν το βιογραφικό σας. Ποια είναι αυτά; Δείτε τα αμέσως!

 • Διαχείριση χρόνου
 • Ψηφιακή επικοινωνία
 • Προσαρμοστικότητα
 • Αυτονομία εργασίας
 • Ευελιξία
 • Οργανωτικότητα
 • Τεχνολογική γνώση
 • Επίλυση προβλημάτων
 • Αξιοπιστία και ισχυρή εργασιακή ηθική
 • Κριτική σκέψη & προσοχή στη λεπτομέρεια

Λάβετε εξατομικευμένη βοήθεια στο βιογραφικό σας!

Το remote working είναι ο επόμενος επαγγελματικός σας στόχος; Αφήστε το βιογραφικό σας να μιλήσει, δείχνοντας πως είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για εργασία εξ αποστάσεως! Η ProfessionAid προετοιμάζει customized resume, σχεδιασμένα ειδικά για εσάς, που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε τη θέση των ονείρων σας, αναδεικνύοντας τις ικανότητες σας στο έπακρο.

  Μείνετε Συντονισμένοι

  Θέλετε να διαβάζετε έξυπνα tips και χρήσιμα HR updates που εξελίσσουν δυναμικά την καριέρα σας; Συμπληρώστε το email σας!

  Αποδέχομαι την Πολιτική ΑπορρήτουΑποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου
  Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις