Τα top 5 επαγγέλματα του μέλλοντος με υψηλή ζήτηση στην Ελλάδα

 • Αρχική
 • ΚΑΡΙΕΡΑ
 • Τα top 5 επαγγέλματα του μέλλοντος με υψηλή ζήτηση στην Ελλάδα
Τα top 5 επαγγέλματα του μέλλοντος στην Ελλάδα

Εν έτει 2020 τα top 5 επαγγέλματα του μέλλοντος έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και η νέα δεκαετία φαίνεται πως θα αλλάξει ριζικά το μέλλον. Ήδη, βλέπουμε τον πλανήτη να αλλάζει και να δημιουργούνται νέες ζωτικές ανάγκες. Η τεχνολογία τρέχει συνεχώς, σε απίστευτους ρυθμούς και με τεράστια ταχύτητα, και αρκετοί θεωρούν πως η εξέλιξη καταστρέφει την εργασιακή απασχόληση των ανθρώπων. Ωστόσο, «γεννάει» συναρπαστικές ευκαιρίες και νέες προοπτικές, ανοίγοντας νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι εντυπωσιακές. Ορισμένα από τα επαγγέλματα που υπήρχαν παλαιότερα «χάθηκαν» και στη θέση τους «εμφανίστηκαν» νέα, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα και στη ζωή μας.

Δώστε έμφαση στις λεπτομέρειες

«Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το ινστιτούτο για το Μέλλον -για λογαριασμό αμερικανικής εταιρίας ηλεκτρονικών υπολογιστών- εκτιμά ότι το 85% των επαγγελμάτων που θα ασκούνται το 2030 δεν υπήρχαν πριν 2 χρόνια. Άλλη δε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το διάσημο αμερικανικό Πανεπιστήμιο MIT κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσει μέσα στα επόμενα χρόνια 21 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μόνο στην Αμερική.»

Στην Ελλάδα, τη σημερινή εποχή της κρίσης, κατά την οποία η μελλοντική εργασία είναι αβέβαιη, όλοι μας -και ειδικότερα οι νέοι- καλούμαστε να δώσουμε έμφαση στη λεπτομέρεια και να προβούμε σε κάποιες επαγγελματικές επιλογές, οι οποίες δεν σημαίνει ότι θα μας ακολουθούν για πάντα.

Η επιλογή του επαγγέλματος αποτελεί μια αδιάκοπη διαδικασία, μέσα από την οποία εξελισσόμαστε διαρκώς και εμείς οι ίδιοι, αποκτώντας περισσότερες γνώσεις, skills και νέες εμπειρίες. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τα επαγγέλματα του μέλλοντος! Επομένως, το ερώτημα είναι: ποιες δικές μας επαγγελματικές ανάγκες επιθυμούμε να καλύψουμε; Για αυτόν τον λόγο, οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι για κάθε νέα τάση στην αγορά εργασίας.

Σε συνέχεια των παραπάνω, συγκεντρώσαμε για εσάς τα 5 top επαγγέλματα του μέλλοντος με υψηλότερη ζήτηση στην Ελλάδα, τα οποία σας παραθέτουμε παρακάτω!

1. Γραφίστας – Graphic Designer

Ο Graphic Designer είναι εκείνος ο εργαζόμενος που «χτίζει» την εικόνα μιας επιχείρησης. Αποτελεί το μέσο υλοποίησης όλων των ιδεών. Για παράδειγμα, logos, flyers, περιοδικά, ιστότοποι κ.ά., τα πάντα «περνούν» από εκείνον.

2. Web Developer & Software Developer

Φυσικά, από τη λίστα μας δε θα μπορούσαν να λείπουν ο Web Developer και ο Software Developer. Άμεσα συνδεδεμένοι με το προηγούμενο, θεωρούνται ήδη δύο από τα κορυφαία επαγγέλματα του μέλλοντος, καθώς και άκρως απαραίτητα σήμερα, που όλα σχετίζονται με το διαδίκτυο.

Ο Web Developer είναι ο αφανής ήρωας πίσω από κάθε ιστοσελίδα και κάθε διαδικτυακό κανάλι, ο άνθρωπος που φροντίζει για την ορθή λειτουργία κάθε online οντότητας.

Από την άλλη, η ειδικότητα του Software Developer βρίσκεται ήδη σε υψηλή κατάταξη, καθώς έχει άμεση διασύνδεση με τα λογισμικά και την ανάπτυξη εφαρμογών.

3. Social Media Manager / Expert

Πρόκειται για μία θέση εργασίας ιδιαίτερα δημοφιλή! Η ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας και η ενεργή ενασχόλησή μας με τα social media συνέβαλε στη «γέννηση» και εδραίωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Τι ακριβώς κάνει, όμως, ένας Social Media Manager; Ενημερώνει και αλληλεπιδρά με το κοινό της εκάστοτε εταιρείας, επεκτείνοντας σημαντικά το δίκτυο της. Ακόμη, διαχειρίζεται τη δημόσια «εικόνα» της επιχείρησης ή του brand 24/7.

4. User Experience Expert

Σε αυτή τη θέση βρίσκεται ο άνθρωπος που ορίζει και σχεδιάζει πώς αισθάνεται ένας χρήστης, όταν περιηγείται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα, ένα website κ.λπ.. Το UX αφορά τον προγραμματισμό, την έρευνα και τις δοκιμές και, ουσιαστικά, διορθώνει και επαναπροσδιορίζει τις διαδρομές και τα μονοπάτια που θα ακολουθήσουν οι χρήστες και οι πελάτες, ώστε η εμπειρία τους να γίνει πιο ευχάριστη.

5. Μοντέρ

Το video αποτελεί το περιεχόμενο των περισσότερων ιστοσελίδων, social media και e-shops και κυριαρχεί στον ψηφιακό κόσμο. Καθώς το video content έχει αυξηθεί, το επάγγελμα του Μοντέρ έχει καταστεί περιζήτητο. Μάλιστα, τα επόμενα χρόνια, αναμένεται ότι θα βρίσκεται στις κορυφαίες ειδικότητες που θα αναζητούν οι εταιρείες στην Ελλάδα, όπως γίνεται ήδη στο εξωτερικό.

Σαφώς, με τη ραγδαία τεχνολογική πρόοδο, θα δημιουργηθούν και νέες εργασιακές θέσεις που ακόμη δεν έχουμε καν σκεφτεί πως μπορεί να υπάρξουν. Προς το παρόν, όμως, τα πιο must επαγγέλματα του μέλλοντος είναι εδώ και… sky is the limit!

  Μείνετε Συντονισμένοι

  Θέλετε να διαβάζετε έξυπνα tips και χρήσιμα HR updates που εξελίσσουν δυναμικά την καριέρα σας; Συμπληρώστε το email σας!

  Αποδέχομαι την Πολιτική ΑπορρήτουΑποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου
  Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις