Υπόδειγμα βιογραφικού στο LinkedIn: 10 τρόποι να ξεχωρίσεις

 • Αρχική
 • LINKEDIN
 • Υπόδειγμα βιογραφικού στο LinkedIn: 10 τρόποι να ξεχωρίσεις

Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά εργασίας, ένα ολοκληρωμένο προφίλ στο LinkedIn είναι σημαντικό για να κατακτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας. Χρησιμεύει ως το ψηφιακό βιογραφικό σας, προβάλλοντας τις δεξιότητες, την εμπειρία και τα επαγγελματικά σας επιτεύγματα. Στο παρόν άρθρο, σας παρουσιάζουμε ένα υπόδειγμα βιογραφικού στο LinkedIn, μέσα από δέκα τρόπους που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε.

Υπόδειγμα βιογραφικού στο LinkedIn: Συμβουλές

Αυτοί είναι 10 τρόποι που θα κάνουν το βιογραφικό σας στο LinkedIn να ξεχωρίσει:

 1. Επιλέξτε μία επαγγελματική φωτογραφία
 2. Δημιουργήστε μία συναρπαστική επικεφαλίδα
 3. Γράψτε μία ενδιαφέρουσα σύνοψη
 4. Επισημάνετε τα βασικά σας επιτεύγματα
 5. Χρησιμοποιήστε πολυμέσα
 6. Ζητήστε συστάσεις
 7. Ενσωματώστε λέξεις-κλειδιά
 8. Δημοσιεύστε πρωτότυπο περιεχόμενο
 9. Ενημερώστε τακτικά το προφίλ σας
 10. Προσαρμόστε το URL σας

Παρακάτω, θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε βήμα.

1. Επιλέξτε μία επαγγελματική φωτογραφία

Η φωτογραφία του προφίλ σας στο LinkedIn είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι υπεύθυνοι προσλήψεων. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα υψηλής ποιότητας πορτραίτο, το οποίο αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και τον επαγγελματισμό σας, αλλά ταυτόχρονα ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις του κλάδου για τον οποίο ενδιαφέρεστε. Φροντίστε να είστε κατάλληλα ντυμένοι και προσιτοί.

2. Δημιουργήστε μία συναρπαστική επικεφαλίδα

Η επικεφαλίδα σας στο LinkedIn εμφανίζεται ακριβώς κάτω από το όνομά σας και θα πρέπει να συνοψίζει την τεχνογνωσία και τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά σχετικές με τον κλάδο και τον εργασιακό σας ρόλο για να προσελκύσετε την προσοχή των εργοδοτών που αναζητούν υποψήφιους σαν εσάς.

3. Γράψτε μία ενδιαφέρουσα σύνοψη

Δημιουργήστε μία συνοπτική και συναρπαστική περίληψη που δίνει έμφαση στο τι έχετε να προσφέρετε, τις βασικές σας δεξιότητες και τα επιτεύγματα σταδιοδρομίας σας. Είναι σημαντικό να προσαρμόσετε την περίληψή σας ανάλογα με τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, λαμβάνοντας υπόψην σας το κοινό στο οποίο απευθύνεστε. Συμπεριλάβετε, επίσης, μία παρότρυνση για να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες του προφίλ σας να συνδεθούν μαζί σας ή να σας στείλουν μήνυμα.

4. Επισημάνετε τα βασικά σας επιτεύγματα

Ένα από τα πιο χρήσιμα στοιχεία που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας στο LinkedIn είναι τα επιτεύγματά σας. Στην ενότητα εμπειρίας του προφίλ σας, μπορείτε να παρουσιάσετε τόσο τις προηγούμενες θέσεις εργασίας σας, να περιγράψετε τις αρμοδιότητες του κάθε ρόλου σας, αλλά και να δώσετε έμφαση σε ποσοτικοποιήσιμα επιτεύγματα και αποτελέσματα που καταδεικνύουν τον αντίκτυπό σας και τη συμβολή σας σε προηγούμενες θέσεις σας.

Ανακαλύψτε, επίσης, tips για ένα κομψό βιογραφικό για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.

5. Χρησιμοποιήστε πολυμέσα

Το LinkedIn σάς επιτρέπει να βελτιώσετε το προφίλ σας ενσωματώνοντας περιεχόμενο πολυμέσων, όπως βίντεο, παρουσιάσεις και portfolio. Επωφεληθείτε από αυτήν τη δυνατότητα για να προβάλετε έργα, παρουσιάσεις ή projects με τα οποία έχετε ασχοληθεί. Με αυτόν τον τρόπο, θα παρέχετε απτές αποδείξεις των δεξιοτήτων και της τεχνογνωσίας σας στους πιθανούς εργοδότες σας. 

Ξεχωρίστε με το ιδανικό προφίλ στο LinkedIn

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ!

6. Συμπεριλάβετε συστάσεις

Ζητήστε συστάσεις από πρώην συναδέλφους, προϊστάμενους ή πελάτες για να επικυρώσετε τις δεξιότητες και την πείρα σας. Εφόσον έχετε συνδεθεί μαζί τους στο LinkedIn, επισκεφτείτε το προφίλ τους, κάντε κλικ στο κουμπί “περισσότερα” και ζητήστε μία σύσταση. 

7. Ενσωματώστε λέξεις-κλειδιά

Χρησιμοποιείστε σχετικές λέξεις-κλειδιά σε όλο το προφίλ σας για να βελτιώσετε την προβολή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης του LinkedIn. Κάντε μία έρευνα και συγκεντρώστε ειδικούς όρους και φράσεις για τον κλάδο, τους οποίους χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι προσλήψεων όταν ψάχνουν για υποψήφιους εργαζόμενους. 

Tip: Ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό στο LinkedIn περιέχει ενότητες, όπως είναι οι δεξιότητες, οι πιστοποιήσεις σας, courses και γλώσσες. 

8. Δημοσιεύστε πρωτότυπο περιεχόμενο

Αναδείξτε την τεχνογνωσία σας δημοσιεύοντας άρθρα ή αναρτήσεις στο LinkedIn. Μοιραστείτε γνώσεις, εμπειρίες και τάσεις του κλάδου. Αλληλεπιδράστε με το κοινό σας, απαντώντας σε σχόλια και ενθαρρύνοντας ουσιαστικές συζητήσεις γύρω από το περιεχόμενό σας. Η δημοσίευση πρωτότυπου περιεχομένου, όχι μόνο καθιερώνει την αξιοπιστία σας, αλλά σας βοηθά να επεκτείνετε το επαγγελματικό σας δίκτυο και να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό πιθανών εργοδοτών και συνεργατών.

9. Ενημερώστε τακτικά το βιογραφικό σας

Διατηρήστε το βιογραφικό σας στο LinkedIn ενημερωμένο με τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα, τις δεξιότητες και τις εμπειρίες σας. Μοιραστείτε τακτικά νέα, άρθρα ή ενημερώσεις του τομέα για να δείξετε τη συνεχή επαφή σας με τον κλάδο σας. 

10. Προσαρμόστε το URL σας

Προσαρμόστε τη διεύθυνση URL του προφίλ σας στο LinkedIn για να το κάνετε πιο επαγγελματικό και πιο εύκολο να το μοιραστείτε. Μία συνοπτική διεύθυνση URL με το όνομά σας θα διευκολύνει τους υπεύθυνους προσλήψεων να βρουν και να θυμηθούν το προφίλ σας.

Υπόδειγμα βιογραφικού στο LinkedIn: Πώς θα σας βοηθήσει;

Το LinkedIn έχει, πλέον, εδραιωθεί ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την αναζήτηση εργασίας. Η πλατφόρμα είναι εύκολα προσβάσιμη και ευανάγνωστη, κάτι που την καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή στους εργοδότες.

Επομένως, το βιογραφικό στο LinkedIn σίγουρα θα σας βοηθήσει να προβάλετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες, την εμπειρία σας και τα επιτεύγματά σας. Αν είστε υποψήφιος για μία θέση εργασίας, το προφίλ σας στο LinkedIn μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι εργοδότες και οι υπεύθυνοι προσλήψεων. Επομένως, είναι σημαντικό να είναι καλά δομημένο και ενημερωμένο

Οι παραπάνω συμβουλές για ένα υπόδειγμα βιογραφικού στο LinkedIn θα σας διαφοροποιήσουν από τους ανταγωνιστές σας και θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στην αγορά εργασίας. Με μία ενημερωμένη και προσεκτικά σχεδιασμένη παρουσία στην πλατφόρμα θα έχετε αυξημένες πιθανότητες να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους!

 

  Μείνετε Συντονισμένοι

  Θέλετε να διαβάζετε έξυπνα tips και χρήσιμα HR updates που εξελίσσουν δυναμικά την καριέρα σας; Συμπληρώστε το email σας!

  Αποδέχομαι την Πολιτική ΑπορρήτουΑποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου
  Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις