CV Tips: Το section των ενδιαφερόντων στο βιογραφικό σας!

CV Tips: Το section των ενδιαφερόντων στο βιογραφικό σας!

Γεγονός είναι ότι κάθε ολοκληρωμένο CV οφείλει να περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες εκπαίδευσης και επαγγελματικής εμπειρίας. Οι περισσότεροι φροντίζουν να τα περιγράφουν σωστά, να μην παραλείπουν τα προσόντα τους και να παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τα επιτεύγματά τους. Τι γίνεται, όμως, με τα ενδιαφέροντα για βιογραφικό;

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα σας ενημερώσουμε για τη σημασία της ενότητας των ενδιαφερόντων και των χόμπι σε ένα resume, ενώ, παράλληλα θα σας καθοδηγήσουμε με έξυπνα CV tips. Επίσης, θα σας αποκαλύψουμε τη λίστα που δημιούργησε η εξειδικευμένη ομάδα μας με συγκεκριμένα interests, καθώς και τι «μαρτυρά» καθένα από αυτά για σας. 

Ενδιαφέρεστε για περισσότερα; Συνεχίστε παρακάτω!

Ενδιαφέροντα για βιογραφικό: Ποια η σημασία τους;

Πρώτα απ’ όλα, με την εισαγωγή των δραστηριοτήτων σας στο CV σας, ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό αναδεικνύοντας τις πτυχές της προσωπικότητάς σας και «εξατομικεύοντας» την αίτησή σας. Επιπλέον, «σπάτε τον πάγο» με τους recruiters, επιτρέποντάς τους να σας γνωρίσουν λίγο καλύτερα!

Παραθέτοντας τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι σας, τονίζετε τα προσόντα εκείνα που εκτείνονται πέρα από την εργασία και την εκπαίδευσή σας και, ενδεχομένως, είναι εκείνα που αναζητούν οι υπεύθυνοι πρόσληψης. 

Γνωρίζατε πως τα ενδιαφέροντά σας μπορούν να σας συνδέσουν με την κουλτούρα της επιχείρησης; Τρανταχτό παράδειγμα; Η Google, η οποία, ανιχνεύοντας τα ενδιαφέροντα των υποψηφίων της, προσλαμβάνει open minded nooglers, έτοιμους να εξερευνήσουν νέα digital μονοπάτια.

Προσωπικά ενδιαφέροντα για βιογραφικό: Πού και πώς να τα προσθέσετε;

Το βιογραφικό αποτελεί το χρυσό εισιτήριο για μία συνέντευξη. Γι’ αυτόν, ακριβώς, τον λόγο, θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα και το mentality σας, προσελκύοντας τον υπεύθυνο πρόσληψης να σας καλέσει στην ομάδα του. Ακολουθούν quick CV tips για τα ενδιαφέροντα βιογραφικού!

 • Χρησιμοποιήστε 3-4 interests & hobbies συνολικά. Δε θέλουμε να κουραστεί ο αναγνώστης!
 • Ενδιαφέροντα ή χόμπι για βιογραφικό; Ενσωματώστε εκείνα που συνεπάγονται skills τα οποία σχετίζονται με την εκάστοτε θέση εργασίας.
 • Αποφύγετε να αναφερθείτε σε πολύ «προσωπικά» χόμπι, τις πολιτικές ή τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις.
 • Καταγράψτε τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας στο κάτω μέρος του βιογραφικού σας – δηλαδή, στο τέλος!

Τα ενδιαφέροντα και οι ασχολίες σας μπορούν να κάνουν την διαφορά. Φανταστείτε έναν recruiter με δύο βιογραφικά ατόμων με τα ίδια προσόντα. Η επιλογή που θα κάνει θα εξαρτηθεί από την προσωπικότητα του υποψηφίου. 

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, ένας υποψήφιος ενδέχεται να υστερεί σε δεξιότητες, αλλά να είναι το απόλυτο match με την κουλτούρα της εταιρείας και να επικρατήσει στην αξιολόγηση. Οι δεξιότητες, εξάλλου, μπορούν να προστεθούν αργότερα, ενώ η προσωπικότητα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει!

Χόμπι για βιογραφικό: 4 παραδείγματα!

Ακριβώς αυτή την προσωπικότητα θέλετε να αναδείξετε στα χόμπι σας και αργότερα στη συνέντευξη. Μην κάνετε το λάθος να προσθέσετε ψεύτικες πληροφορίες σε κανένα πεδίο στο βιογραφικό σας -ούτε σε αυτό με τα ενδιαφέροντα.

Είναι πολύ πιθανό να ερωτηθείτε σχετικά με αυτά, ειδικά αν πέσετε σε recruiter που έχει τα ίδια ενδιαφέροντα με αυτά που έχετε δηλώσει.

Αν όμως οι ασχολίες σας περιλαμβάνουν τα παρακάτω, τότε σε καμία περίπτωση μην παραλείψετε την αναφορά τους.

Εθελοντισμός & βιογραφικό

Γνωρίζατε πως το 82% των στελεχών πρόσληψης προτιμά να προσλάβει κάποιον με εθελοντική εμπειρία; Αυτό συμβαίνει, διότι οι εθελοντές αναπτύσσουν την ικανότητα λήψης πολλών πρωτοβουλιών, καθώς και ισχυρή ηθική

Ακόμη, η εθελοντική εργασία ενδυναμώνει τις οργανωτικές και ηγετικές δεξιότητες ενός ατόμου και, τέλος, δείχνει αφοσίωση προς μία ομάδα για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων για το κοινό καλό. Αναμφίβολα, λοιπόν, ο εθελοντισμός σας κατατάσσει ψηλά στη λίστα των υποψηφίων!

Fun fact: Πολλές εταιρείες προσφέρουν στους υπαλλήλους τους extra μέρες άδειας για να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό. Αν λοιπόν είστε volunteer, δεν είστε το πιο ταιριαστό match για αυτές τις εταιρείες;

Writing & Blogging

Η επικοινωνία είναι η πιο σημαντική ικανότητα για το ανθρώπινο δυναμικό! Επομένως, η συγγραφή και το blogging έχουν βαρύτητα σε ένα CV, δίνοντας μία πιο σαφή εικόνα των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και, ταυτόχρονα, υποδηλώνοντας αναπτυγμένη κριτική σκέψη. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να παραθέσετε παραδείγματα της δουλειάς σας με links σε εξωτερικούς συνδέσμους.

Extra tip: Οι συγγραφικές δεξιότητες αξιολογούνται πάρα πολύ θερμά στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον, λόγω της εκτόξευσης του content marketing. Επειδή, content is King, είναι πολύ πιθανό να λάβετε προτεραιότητα σε προσλήψεις λόγω αυτών των ικανοτήτων σας και ίσως να ξεκινήσετε μια νέα συναρπαστική καριέρα στο copywriting!

Φωτογραφία

Μπορείτε να συμπεριλάβετε τη φωτογραφία ως προσωπικό χόμπι στο βιογραφικό σας, καθώς σχετίζεται με τη μεθοδικότητα και τη δημιουργικότητα! Επιπροσθέτως, επικρατεί η αντίληψη ότι οι -επαγγελματίες ή μη- φωτογράφοι συνδυάζουν τις δημιουργικές με τις πρακτικές δεξιότητες, κατανοώντας τις λειτουργικές περιπλοκότητες μιας κάμερας και αποκτώντας την πολυπόθητη τεχνική κατάρτιση, μέσα από ένα creative αποτέλεσμα.

Extra tip: Αν έχετε skills επεξεργασίας φωτογραφίας και γνωρίζετε προγράμματα όπως το Photoshop, ακόμη κι αν ασχολείστε ερασιτεχνικά με αυτό, προσθέστε το στο πεδίο με τα digital skills και όχι στο πεδίο με τα ενδιαφέροντα!

Άσκηση – Ομαδικά αθλήματα

Το Business Insider είχε αναφέρει ότι τα μέλη των αθλητικών ομάδων τείνουν να ευδοκιμούν σε εταιρικά γραφεία. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ομαδικά αθλήματα ισχυροποιούν τις ηγετικές, επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες, ενισχύοντας την ικανότητα της εργασίας υπό πίεση. Βέβαια, ας μην παραλείψουμε και την άσκηση, αφού ο αθλητισμός από μόνος του καλλιεργεί την αυτοπειθαρχία και την υπομονή!

Αν έχετε πολλά ενδιαφέροντα και δεν ξέρετε ποιά αξίζει να συμπεριλάβετε ή χρειάζεστε καθοδήγηση για τη δημιουργία ενός βιογραφικού που θα αναδεικνύει την προσωπικότητα και τα προσόντα σας με τον καλύτερο τρόπο, τότε δεν έχετε παρά να αφήσετε τη δημιουργία του CV σας στην εμπειρία της ProfessionAid!

Θέλετε ένα βιογραφικό που ξεχωρίζει;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ!

Τι ενδιαφέροντα να βάλω στο βιογραφικό

Ακόμη αναρωτιέστε «τι ενδιαφέροντα να βάλω στο βιογραφικό»; Αφού ανακαλύψατε τα παραπάνω tips μας, περνάμε στο επόμενο βήμα! Σκέφτεστε πώς θα φτιάξετε τη δική σας mini interests-list για το βιογραφικό σας; Επικεντρωθείτε σε ένα-ένα χόμπι σας, εμβαθύνοντας στο τι ακριβώς απολαμβάνετε στο καθένα. Τα πιο ιδιαίτερα hobbies, όπως origami, καλλιγραφία, παρακολούθηση ντοκιμαντέρ κ.ά. μπορούν να ξεχωρίσουν!

Να θυμάστε ότι τα προσωπικά ενδιαφέροντα για το βιογραφικό σας πρέπει να επιλέγονται έτσι, ώστε να παρουσιάζουν στον αναγνώστη τα top χαρακτηριστικά σας με ειλικρίνεια, αντανακλώντας χρήσιμες δεξιότητες πάνω στον τομέα της εργασίας – χωρίς υπερβολές, ωστόσο! 

Εστιάστε σε δραστηριότητες που αφορούν σε soft skills. Και ποια είναι τα soft skills για βιογραφικό; Ξεχωρίσαμε μερικά παρακάτω:

 • Οργανωτικότητα και ομαδικό πνεύμα
 • Εργασία υπό πίεση
 • Ικανότητα τήρησης προθεσμιών
 • Ταξινόμηση και ανάθεση καθηκόντων σε μία ομάδα
 • Επικοινωνία και διπλωματία
 • Ενσυναίσθηση

Extra tip: Βελτιστοποιήστε το επαγγελματικό προφίλ σας στο LinkedIn, προσθέτοντας τα κορυφαία χόμπι και ενδιαφέροντά σας και εκεί!

Ανακεφαλαιώνοντας, τα ενδιαφέροντα για βιογραφικό, όπως προαναφέραμε, μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την αίτησή σας και να πολλαπλασιάσουν τις πιθανότητες εξασφάλισης μιας συνέντευξης εργασίας. 

Στην ProfessionAid δημιουργούμε τα εντυπωσιακά CVs που αναζητούν οι υπεύθυνοι πρόσληψης, αναδεικνύοντας στο έπακρο τα ενδιαφέροντα, τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας! Επικοινωνήστε μαζί μας, είμαστε στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες!

  Μείνετε Συντονισμένοι

  Θέλετε να διαβάζετε έξυπνα tips και χρήσιμα HR updates που εξελίσσουν δυναμικά την καριέρα σας; Συμπληρώστε το email σας!

  Αποδέχομαι την Πολιτική ΑπορρήτουΑποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου
  Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις Δέχομαι να λαμβάνω ενημερώσεις